Mic dejun de poveste

Despre “Micul dejun” sau despre “Dimineți de poveste”… pentru că da, așa sunt diminețile mele de poveste și totul a început cu farfurii frumoase, atent și cu grijă aranjate, în speranța că-i voi convinge pe ai mei, în special pe soțul meu, să mănânce micul dejun. Nu știam cum și nici nu mai știam ce să-i spun să se așeze la masa. Nu funcționa nimic… Chiar și fraza cu “cea mai importantă masă din zi” a trecut neauzită, așa că am început să-i fac “surprize” matinale, care de care mai colorate, mai vesele, dar nu am uitat că e important și ce pun acolo. Diminețile mele și ale familiei mele au devenit, astfel, sănătoase și colorate. Așez în farfurie, de fiecare data, alimente variate, indiferent că este un mic dejun bazat pe proteine și carbohidrați sau daca este unul “dulce”, bazat pe lactate, cereale și fructe. Nu uit niciodată că trebuie să fie colorat și frumos aranjat, să placă în primul rând ochiului… Cam așa, în varianta cu iaurt, muesli și fructe:

Indiferent de care este și ce gust are, dacă e sărat sau dulce, musai trebuie să fie plin de culoare și bucurie, să ne facă să petrecem câteva momente împreună, să ne începem ziua plini de energie și optimism.

Un moment important pentru noi, ca familie, este weekend-ul, zilele în care micul dejun se transformă în “brunch”. Este bogat și reprezintă răsfățul pe care-l așteptăm întreaga săptămână! Indiferent că este sâmbătă sau duminică, avem mereu o masă bogată, așezată în așa fel încât să ne placă tuturor. În general, aleg ouă, brânză, șuncă, fructe și, desigur, nu lipsește cafeaua și/sau sucul proaspăt de fructe. Dacă timpul și anotimpul ne permite, ne bucurăm de acest răsfăț afară, pe terasă. Arată cam așa:

Astăzi am ajuns să cred că, pentru noi, ca familie, “micul dejun” a devenit un soi de “marcă înregistrată” , un fel de “semnătură”, iar pentru mine – fiecare dimineață este o nouă provocare… Eu, una, răspund prezent #fixlafix cu micul dejun!

O zi frumoasă, după micul dejun se cunoaște!

Rămâneți sănătoși și frumoși!

Recipe, food style and photo by @coman.anetta

10 Comments
  1. …Zilnic este o incantare pt.ochii nostri sa privim ce culori aduce Anetta in farfuriile ei…sa nu mai spun despre papilele noastre gustative care precis nu stiu ce “bai”au de saliveaza intr-una😁😋…iubesc tot ce spune si face…este o minune de femeie…calda,blanda,harnica,respectuoasa…❤😘

  2. Am marea onoare sa admir farfuriile tale Anetta inca de la inceputurile postarilor tale,astept zilnic acest moment,acel cuvant bun de inceput de zi,esti o incantare pentru privirea mea iar cand iti iei cate o pauza binemeritata imi lipseste cate ceva in acele zile!Eu ma bucur enorm cand o vad pe copila mea cum imi cere zilnic micul dejun inainte de a merge la gradinita iar la sfarsitul saptamanii luam micul dejun si restul meselor impreuna,devenind si la noi o traditie, in mare parte datorita exemplului dat de tine draga noastra!Maria este si ea acum aproape o fixuta,copiii sunt mai greu de tinut la fix dar facem progrese!Anetta tu esti o adevarata artista si ma bucur din tot sufletul ca iti faci timp sa ne incanti si pe noi cu operele tale!🤗🌻

  3. 🌈🌈🌈Și pentru mine, o dimineață fără farfuria Anettei e o dimineață mai puțin colorată! Abia aștept dimineața următoare să văd cu ce ne mai încânți! Și dimineața mea e un soi de ritual, chiar dacă la ora 10 sunt la serviciu în cursul săptămânii ( 10 e prima mea masă) – musai iau micul dejun cu Anetta! 🙏🤗🌻🌻🌻

  4. Bucurie pentru ochi! Așa se poate descrie fiecare farfurie in parte. De multe ori ma inspir din imaginile pe care le postează si avand norocul sa fiu cu doua ore in urma, pregătesc si eu ce văd in farfuriile ei. O frumoasa si o talentata pe care imi doresc sa o întâlnesc odată!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!