Bufnițe fără pic de zahăr

Știți deja că am copii. Doi. Băieți – și adaptați timpurilor moderne în care trăim. Oricât mi-aș dori să sar anumite “sărbători” împrumutate din vecini, atunci când la grădiniță, la școală și în cartier se “colindă” de Halloween (din păcate) nu pot încuia poarta și nici da drumul la câini (mai ales că am pisici).
Acum câțiva ani am așteptat “colindătorii”, deghizați în dovleci și alți bau-bau, cu un coș pregătit conform cerințelor flăcăilor din dotare. Timp de vreo 2-3 ore am “ciugulit” bomboane. ȘI N-AM DORMIT DELOC ÎN NOAPTEA RESPECTIVĂ. Aveam o stare de agitație de parcă înghițisem 2 cafele mari. Nu știu cât zahăr am mâncat – dar sigur mult mai puțin decât copiii mei.
Așa că am învățat să fac dulciuri de sezon, acasă. Fără zahăr, îndulcite natural cu  Green Sugar, astfel încât copii să nu simtă diferența.

Pentru anul acesta, am pregătit o rețetă de brioșe, îmbogătită cu ce găsim acum în grădină (sau la piață): mere sau dovleac.

Eu am făcut ambele variante – și cu mere, dar și cu dovleac, pentru a fi pregătită pentru cât mai mulți colindători fioroși, dar și pentru mâncăcioșii pofticioși de acasă.

Ingrediente pentru 12 bufnițe și un tată bufnițoi // sau pentru 12 lilieci și o mamă liliac:

– 2 ouă;

– 100 gr unt topit și răcit;

– 50 ml ulei;

– 200 ml lapte;

– 180 gr îndulcitor natural Green Sugar;

– 1 praf copt;

– 1 plic Green Sugar vanilie bourbon;

– 400 gr mere rase (sau 400 gr dovleac plăcintar dat pe răzătoare – dacă doriți varianta cu dovleac);

– 120 gr faină albă (sau 150 gr faină albă – pentru varianta cu dovleac);

– 80 gr cacao (sau 50 gr scorțișoară – pentru varianta cu dovleac).

Mod de preparare

Foarte simplu și rapid, mixăm ingredientele până la omogenizare, apoi turnăm compoziția în 12 forme de brioșe și o mini-tavă rotundă, apoi și le pitim 20-30 minute în cuptorul preîncălzit, la 150 grade. După testul scobitorii, le scoatem și le lăsăm să se răcească, pe blatul de bucătărie. Între timp, pregătim decorul: crema de cacao tartinabilă fără zahăr (noi am folosit noua gaselniță de la Green Sugar – Greentella), bomboane moi fără zahăr (tot Green Sugar ne-a salvat cu noile Sweetie), “coarne” din jumătăți de biscuiți (n-am găsit fără zahăr, îi folosim doar pentru decor!), bucăți de mere, rondele de dovleac și bănuți de ciocolată (tot cu Green Sugar).

Delicios! Mascații mei și-au mozolit mustățile cu ciocolată, iar eu sunt mai mult decât mulțumită: dacă până acum, Halloween-ul mă speria pe mine la gândul cantitații mari de zahăr pe care o mânâncă băieții mei, de data aceasta am reușit eu să sperii Halloween-ul. Cu Green Sugar!

Elena Pavel

Elena vă răspunde la emailurile trimise pe fix@fixlafix.com. O găsiti și aici: https://www.facebook.com/groups/mirelaretegan/

 

1 Comment

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!