5 întrebări la FIX

Bună să vă fie ziua și inima, dragi și stimați fixiști….
Am primit câteva întrebări serioase și dese, în timpul evenimentului de la Muzeul Satului – și deși le-am răspuns punctual pe loc… aleg acum să le fac publice – expres pentru a mai scăpa de ceva ceață din mințile noastre.
1. Putem mânca orice în Fix?
Fixul are ca sistem anatomic accelerarea metabolică, prin numărul ridicat de mese/gustări asociat cu orele fixe. Da, putem mânca APROAPE orice, în cantități modice, și DEFINITIV NU orice, dacă ne dorim rezultate accelerate în remodelarea noastră corporală. (Este dificil, pur și simplu, să reduci țesutul adipos cu 5 tăvi de eclere, câte una la fiecare masă).
2. Sunt în Fix și mi se pare că slăbesc prea puțin sau deloc.
În primul rând, fiecare – subliniez fiecare – re-subliniez ABSOLUT FIECARE organism este DIFERIT!!! Există un cumul de factori: obiceiurile alimentare, trecutul – este foarte important, markerii genetici (nici să nu vă gândiți să dați vina pe ei din start – ei se prelevează și se decide dacă influențează și, oricum, chiar și așa, într-o prea mică măsură!!!!), diete ținute, nivel de mișcare fizică, tablou clinic etc. Toate aceastea formează anamneza și, până când nu este determinată, evitați, Stimabili Fixiști, să presupuneți singurei una sau alta. Verificați TOATE informațiile disponibile pe grup și, doar după aceea, apelați la Gașca de pe Fix, cu întrebări punctuale.
3. Am probleme cu glanda!
Nu …. dacă nu există o dovadă clinică a acestui gen de probleme cu misterioasa glandă! Mai întâi…verifică! E foarte simplu! Mergi la medicul de familie, folosește această sintagmă …. și te rezolva el cu un set de analize specifice. (Poate mă elucidează și pe mine cineva mai “tehnic” – care e glanda!? Eu presupun tiroida, de fiecare dată, dar mi s-a dovedit în multiple momente că nu este neaparat).
4. Am auzit că Apa cu mirodenia X ajută la slăbit, luată dimineața, pe stomacul gol – două picături reci, după prima masă – 4 picături calde și seara – un litru obligatoriu.
Vă rog, vă conjur, vă implor – sunt singura persoană de pe grup care refuză să răspundă la această întrebare …. NU!!!! Pentru numele metabolismului, NUUUU! NIMIC, DAR NIMIC nu te slăbește, decât propria ta persoană, cu voința și consecvența fixului.
*dacă este medicament, chiar vă rog să mă întrebați (deși sunt maxim două legale, sub prescripție, și vreo cinci ilegale, care ar avea vreo relevanta). AICI chiar e important să întrebați personalul medical specializat, încât cunosc o suită lungă de cazuri în care a survenit decesul sau, în cel mai bun caz, probleme medicale ireparabile!!! Nu vreau să vă sperii, nici că voi să vă-nspăimânt – DAR NU GLUMESC DELOC! Gândiți-vă la familia voastră când faceți presupuneri, în ne-cunoștință de cauză… că ei suferă!
5. Dacă nu pot să țin orele clasice de Fix … ce fac?
Orele de Fix își au rostul lor, într-un sistem economico-social din România clasic (adică statistic zdrobitor) – adică mă trezesc dimineața, merg la servici, pe principiul 8-16.00 (sau pe aproape), vin acasă și mă duc la somn, până în ora 12. Din acest motiv, au fost alese! INSĂ, spețele și cazurile difera foarte mult și, astfel, programul este adaptabil… în funcție de fiecare persoană și programul personal. La fel și în străinătate, depinzând de diferențele de fus orar!
NU contează numărul de ore de serviciu.
NU contează numărul de ore de somn.
NU contează faptul că ție ți se pare ca ar trebui să mănânci cu o oră mai târziu seara.
NU contează numărul de copii.
NU contează că emisiunea ta favorită este FIX la 19.00.
Contează prea puține lucruri, dintre care: tura de noapte și diferența de fus orar sunt cam singurele la care mă pot gândi acum… Se poate face derogarea cu ora 8.00, dar inerent se pierde din efect dacă mergi la somn la ora 10.00 seara (ASTA nu înseamnă că faci derogarea și te chinui, dupa aia, să stai treaz cât mai mult – e absurd).
Atât pe azi… rămâneți la Fix și Fiți vigilenți, stimați Fixiști!

Articol de Ionut Ignat
Nutria Nutritionista de la NutriGo
www.facebook.com/nutrigo.ro
www.nutrigo.ro

2 Comments
  1. Buna eu lucrez pe camion si nu înțeleg foarte bine orele care le pot face este când oprim camionu dimineața la prima ora si plecam după-masa sau seara .cum pot face dacă nu am in același zi același program de ore.Va multumesc

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!