Abdomenul și Depresivitatea

Pătrățel – vrei pătrățele?
Inspirat de un țânțar dimineața pe la ora 5.00, m-am gândit să discutăm despre abdomenul celor cu un corp de revistă și care arată ca niște.. pătrățele!
Știți expresia – “pătrățelele se fac în bucătărie, nu în sală”? Eu cred că pătrățelele se fac în DEPRESIE!
Încep așa: toți aveam pătrățele la 18 ani, când ne bătea vântul prin buzunare. Dacă ai trecut de vârsta de 25 de ani și nu ești sportiv de performanță (adică cu pătrățele la purtător deja) – a seta acest scop în viață este foarte greu realizabil – sau survine în urma unei depresii majore, de obicei post relaționale. Căci vezi tu, dragă cititorule, doar relațiile te pot împinge pe drumul ăsta nebunesc. Niciodată un meci pierdut de echipa ta sau faptul că Juan Alvarez are cancer în telenovele.
Încerc să creionez un profil ideal pentru a avea pătrățele după o anumită vârstă:
1. Trebuie să ai o zestre genetică de zeu – adică o împletire de cromozomi ideală să joci șah pe abdomen.
2. Să suferi de maniaco-depresivitate – adică în momentele de manie, să faci exerciții fizice și în cele de depresivitate, să dormi.
3. Să nu ai job… pentru că job-ul nu te lasă să te antrenezi suficient.
4. Să fi suferit foarte tare la ultima despărțire, pentru a avea spor la antrenament.
5. Să nu ieși în societate, unde poți să întâlnești un/o altul/alta – pentru că s-a dus naibii toată munca!
6. Să petreci jumătate de zi citind etichete în super-market (fără să te uiți în jur).
7. Foamea să devină cea mai bună prietenă a ta.
8. Să nu apelezi la psiholog pentru a ieși din depresivitate. Nu mai ești depresiv/depresivă? Pa-pa abdomen.
9. Să nu fii bulimic/bulimică! Dacă ești – tratează-te mai întâi – dar cu mențiunea “v-aș ruga, dacă se poate, doar bulimia… cu depresia vreau să rămân!”.
10. Nu poți fi alcoolic – uiți targetul și alcoolul are prea multe calorii. Goale.

Cam astea-s…. Amu’ … Dacă ai citi până aici și ești suficient de încăpățânat să citești mai departe – atunci – hai să trecem la treabă!
Acum – după ce am râs și am glumit puțin mai mult – să nu finalizam articolul într-un ton atât de … depresiv. A avea pătrățele pe abdomen nu este o țintă atât de irealizabilă cum pare. Un lucru foarte important de înțeles este că toți avem deja … doar că practic sunt acoperite de țesut adipos.
Seturile de abdomene definitiv ajută la reliefare, dar și acest rectus abdomenis – trebuie tratat ca un mușchi și trebuie să-i acordăm o perioadă decentă de refacere (maxim 2-3 antrenamente pe săptămână, pentru zona mediană a corpului). Citește și articolul acesta pentru asistență, în obținerea unei talii de invidiat: http://www.nutrigo.ro/talie/ – timp în care nu poți neglija celelalte grupe musculare – este antigenetic!
DÎnsă, marea majoritate a efortului vine într-adevăr din bucătărie – reducerea țesutului adipos în zona abdominală se face prin atenție deosebită atât la macro-nutrienții necesari (predominant proteine), cât și la nivelul caloric – care trebuie redus progresiv, fără șocuri metabolice sau înfometare – pentru a obliga organismul să recurgă la straturile de energie depozitate.
Cu un pic de consecvență și de voință – este un vis frumos pe care puteți să-l admirați în oglindă relativ repede. Vă dorim succes și nu uitați: totul stă în răbdare și disciplină. Hai că se poate!
Acest text se vrea a fi doar un pamflet, ușor amuzant sper, inclusiv pentru categoriile menționate. Dacă vreo ofensă este adusă, îmi cer scuze anticipat și sper să vedeți doar simțul umorului și nimic altceva. Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Stay frosty people
Fii vigilent dragă cititorule și stai la Fix

Articol de Ionut Ignat
Nutria Nutritionista de la NutriGo
www.facebook.com/nutrigo.ro
www.nutrigo.ro

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!