Anetta Coman

Bună!

Sunt Anetta Coman, o femeie împlinită – de 41 de ani, soție fericită de 12 ani și mamă grijulie a unei fetițe minunate – de 9 ani.  Viața mea nu se măsoară, însă, doar în cifre. M-am format ca profesor de română-franceză, însă pentru că toată viața mi-a plăcut să învăț ceva nou, m-am reprofilat de fiecare data, astfel că, după 6 ani de stat la catedră, am abordat și domeniul marketing… Am început astfel să lucrez în construcții, aproximativ 7 ani, ca Regional Manager. Aceasta a fost cea mai haotică și cea mai provocatoare perioadă din viata mea. Fetița era mica și am lăsat-o acasă cu o bonă, iar eu am plecat să fac carieră… Privind în urmă, văd azi că aceasta a fost poate cea mai mare prostie pe care am făcut-o, crezând că pot sta departe de copil. Eram plecată foarte mult pe șantiere, fără a fi deloc liniștită, deoarece mă gândeam mereu acasă… Mâncam la fel de haotic, ce și când apucam și astfel m-am trezit de la 65 de kg, la 82 de kg. La aceste kilograme în plus se adăugau stresul, dorul de casă și o oboseală fizică aproape continuă.

Fetița mea avea 2 ani și șapte luni și nu îmi spusese niciodată, până atunci, „mama”! Acela a fost un moment de cotitură în viața mea, când am decis să rămân acasă… Mi- am spus că am un copil dorit și că trebuie să mă ocup de el. Am luat deciza cea mai înțeleaptă și, susținută de soț, am rămas acasă, acceptând să lucrez în colaborarare cu un birou de arhitectură, doar atunci când aveau, ocazional, nevoie de sprijin. Totul s-a schimbat și am început să am grijă de Ana, de mine și de familie. Mi-am dat seama că trebuie să fac ceva și să revin la forma fizică de dinainte. Soțul meu avea si el probleme cu greutatea și a mers la un nutritionist, care i-a dat o dietă ce consta în cinci mese, trei principale plus două gustări. A venit acasă și mi-a pus în brațe un morman de hârtii, cu tot soiul de alimente și combinații între ele, de care nu am auzit niciodată. Ca un om normal și perfectionist, m-am apucat de studiu și, de atunci (asta însemnând de acum trei ani) încă studiez, combin și experimentez un stil de viață sănătos și o alimentație la fel.

Acum, marea mea provocare este să reușesc să termin cursul de nutriție și să adun toată experiența legată de hrană și stil de viață sănătos într-o carte.

Povestea FIXului am descoperit-o pe Facebook, când am găsit un Grup în care se vorbea despre cinci mese pe zi și mâncat sănătos. Se vorbea, de fapt, despre exact ceea ce eu făceam deja! Am găsit aici oameni minunați, aceleași întrebări pe care mi le puneam și eu cândva, aceeași  nevoie de a mânca, fără a simți că faci un sacrificiu, și de a fi sănătos. Toate astea le-am înțeles și mai bine când am cunoscut-o pe Mirela Retegan, omul care a creat acest Grup și care duce povestea FIXului dincolo de partea ei virtuală. Prin felul ei de a fi, ca Om, Mirela a reușit să adune laolaltă oameni care trăiesc și simt la fel. Eu trăiesc, simt și împărtășesc aceleași gânduri cu ei, în fiecare zi, din februarie 2017.

Viața mea era deja schimbată când am intrat în grup. Și eu slăbisem 12 kg, ținând acest stil de viață. Acum mă bucur în fiecare zi să împărtășesc din experianta mea și altora, căci astăzi, la câteva luni ca membru al grupului, mă bucur de înca alte 15 kg în minus.

Mă uit cu mândrie și cu bucurie la mine, când văd ca pe eticheta hainelor mele nu mai scrie marimea 46, ci 38.  Sunt un alt om și nu vreau să mă mai întorc niciodată la dimensiunile de acum doi-trei ani. Vreau să trăiesc în fiecare zi simplu și frumos, fără a renunța la acest stil de viață pe care-l găsesc potrivit pentru mine și familia mea.

Grupul #fixulcareitischimbaviata este astăzi o parte din preocupările mele zilnice, deoarece intru aici de câteva ori pe zi, postez meniuri și țin legătura cu toți membrii activi. Sunt câteva persoane cu care intru în contact zilnic, ne sfătuim, ne susținem, împărtășim idei și gânduri. Oamenii de pe grup apreciază ceea ce fac și ceea ce gătesc. Asta mă încurajează să mă autodepășesc și să descopăr, în fiecare zi, noi rețete și combinații alimentare sănătoase. Pentru mine si pentru preocupările mele legate de un stil de viață sănătos și de nutriție, acest grup este un real stimulent!!!! Mâncarea mea este aleasă cu grijă și se încadrează perfect în viziunea și nevoile grupului. Punctele mele forte, în ceea ce privește meniul, sunt micul dejun și cina. Acestea sunt, de altfel, momentele din zi în care sunt împreună cu familia mea de acasă, dar și cu cea de pe Grup.  Pentru mine, un mic dejun complet este un început de zi perfect: încerc să îmbin, în fiecare  dimineață, câte puțin din toate  grupele de alimente: carbohidrați sănătoși, proteine și fibre. Toate mesele sunt pregătite de mine și aleg, întotdeauna responsabil și cu grijă, alimentele.

Despre grup… cred cu tărie că este de mare ajutor și că stă la baza schimbării în bine a multor oameni și destine. Nu spun asta de dragul de a vorbi, căci de jumătate de an de când mă aflu, zi de zi, în contact cu grupul, am văzut oameni a căror viață s-a schimbat, doar urmând principiile Fix-ului. Cred cu tărie că acesta este doar începutul unui „vis frumos” al Mirelei Retegan. Cum ea este obișnuită să schimbe visele copiilor în realitate, acum a trecut și la un nivel superior – de vârstă – și a început, plină de avânt, să schimbe destinele oamenilor mari, prin intermediul grupului. Mă bucur că am ajuns să fac parte din acest “proiect” ambițios, că am găsit aici povești frumoase de viață și, cel mai mult, că am descoperit oameni minunați și ambițioși, mânați în luptă de același dușman comun – “surplusul de kilograme”.

Pe viitor, îmi doresc ca grupul Fix să devină cea mai mare comunitate care schimbă destine și dă aripi îndrăznețe viselor. Îmi doresc să devenim un Fenomen national…o „Gașca kilogramelor pierdute”. Acum, nu pot să nu mă bucur că sunt parte a acestui Fenomen, Fix la Fix, la Fix la un an de Fix!

11 Comments
  1. Buna .. nu stiu cum sa fac sa gasesc mereu postarile dvoastra .. mereu idei noi intetesante bogate frumos colorate …

  2. Tu stii stii esti un om minunat?
    Cred ca stii…ti se spune mereu😄
    Deci ma repet…esti grozavă pe toate planurile…si asta zic pe necunoscute😉…dar dacă te-aș cunoaște personal ti-as spune-o face to face😃…
    😘😘

  3. Felicitări draga noastră Anetta,mă bucur că ești alături de noi si ne împărtășești experiențele tale!Cu adevărat ești o campioană a Fixului!🌻🌻🌻

  4. Felicitări din toată inima! Mult succes in tot ceea ce realizezi si să ai o primăvară însorită și plină de zâmbete!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!