Cartofi dulci cu salată de avocado și roșii cherry

Bună seara!
Nu știu la voi cum e, însă la Timișoara toată ziua cerul și atmosfera au fost “gri” și apăsătoare… Mai că-mi vine să-l invit la cină pe Bacovia! Am ales să-mi colorez singură seara, dacă peste zi nu mi-a ieșit, măcar farfuria de la cină să fie plină de culoare. Nimic spectaculos, doar niște cartofi dulci copți, umpluți cu salată de avocado și roșii cherry. Cartofii dulci și avocado sunt două dintre alimentele mele preferate… le folosesc de câte ori am ocazia, iar atunci când aleg să le pun în aceeași farfurie, “spectacolul este de gală”!

Iar vorbesc mult, de ce nu mă oprește nimeni? Vouă nu vă e foame?! Repede, repede se spală cartofii, se taie în jumătate, pe lung, se stropesc cu ulei de măsline, sare, piper și se dau la cuptor la 200 C, pentru 30 de minute. Alegeți cartofi de mărime și formă asemănătoare, se vor coace în același timp și vor fi și aspectuoși în farfurie. După ce s-au copt, scobiți cu o lingură jumătățile, dar nu în totalitate, ci maxim două, trei linguri din fiecare cartof, cât să lăsați spațiu să umpleți cu salata. Pentru salată ar fi bine să folosiți un avocado bine copt, tăiat în cuburi, stropit cu puțină zeamă de lămâie, sare, piper, roșiile tăiate în jumătăți, pătrunjel verde, codițe de ceapă verde (sau codițe de arpagic) și resturile de cartofi, pe care le-ați scobit, tăiate în bucăți mici. Cu această salată umpleți cartofii… și gata. Atât! Serviți cu un dressing de iaurt sau simplu, este o mâncare sănătoasă și sățioasă. Nu căutați carnea în farfurie, ca n-am pus! Avocado asigură necesarul de protein, iar cartoful dulce vine să completeze cu vitamine, minerale, fibre și o doză de carbohidrați sănătoși! Hai, la masă! Poftă bună!

Seară liniștită să aveți! Rămâneți sănătoși și frumoși!

Recipe, food style and photo by @coman.anetta

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!