Clătite smotocite

Tare’s urâțele. Urâțele și ciufulite și smotocite…dar atât de gustoase, că parcă treci mai ușor de aspectul minor al lipsei de farduri și te bucuri de beneficii. Pentru că nu doar gustul este fantastic, ci și beneficiile ingredientelor, atât de sănătoase și atâââât de aromate.

Ingrediente

  • 20 gr semințe de chia
  • 10 gr semințe de in, măcinate
  • 4 ouă mari
  • 4 banane mititele
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 20 gr făină de soia
  • 30 ml lapte (două linguri mai mari)
  • 1 lingură unt de cocos, pentru tigaie
  • 1 stick Green Sugar, că mie îmi place dulce, dimineața.

 

Pam-Pam. Acestea fiind spuse, putem purcede la pregătirea unui mic dejun ultra sănătos, ultra gustos, ultra nutritiv și ultra ciufulit.

Mai întâi curățăm bananele și le strivim cu furculița, așa, fără grabă, că doar e dimineață. Peste piureul de banane adăugam ouale și amestecăm până când sunt complet incorporate.

Apoi adăugăm, pe rând, toate ingredientele rămase, până când totul se transformă într- o compoziție molicică și total neatractivă. Eu am folosit blenderul manual, să termin cât mai repede și să fiu sigură că toate ingredientele se încorporează bine.

Nu ia mult…In 3 minute e gata.

Apoi, partea hard: încingem puțin unt de cocos într-o tigaie, apoi cu o lingură, rând pe rând, pregătim clătitele. Va fi ușor, trebuie doar putină răbdare. Eu am pus câte două linguri de aluat, pentru o clătită… și am muncit destul de mult, însă data viitoare le voi face puțin mai mari. Oricum ies urâțele, așa că efortul pentru clătituțe dichisite nu merită…

Lăsăm fiecare clătită cam 1 minut, pe fiecare dintre părți, până când devine aurie. Atenție când întoarceți clătitele: sunt foarte fragile și, dacă nu vreți să păpați o omletă dulce, folosiți o spatulă destul de lată.

Cu ocazia asta am confirmat și o regulă de aur: prima și ultima se lipesc enervant de tare. Întotdeauna.

 

Mădălina Roman – www.madalinaroman.ro

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!