Conopidă și broccoli murate

Conopida și broccoli fac parte din familia cruciferelor, au o valoare alimentară deosebită prin conținutul ridicat de calciu, fosfor, vitamina A, C, B1, B2, B5. Pentru a păstra măcar o parte din vitamina C și B, se recomandă a fi gătite  la abur sau opărire, timp de maxim 5 minute în apă clocotită, adăugându-se sare doar la final.

M-am gândit să le murez. Sunt sute de rețete de conopidă murată, am vrut să asociez și broccoli în această ecuație, dar să rezulte și un preparat benefic pentru sănătate. Consumul de murături sprinjină flora intestinală. Dar nu cele la care se folosește zahăr rafinat și oțetul industrial.

La un litru de apă am adăugat 40 grame sare de Himalaya, 20 grame îndulcitor Green Sugar, 100 ml oțet din cidru de mere, câteva boabe de coriandru.

Am așezat în borcan, fără să le presez, buchetele de conopidă, broccoli și rondele de morcov, boabele de coriandru, apoi am adăugat saramura până la gura borcanului.

Am închis cu capac ermetic și am dus borcanul în cămară, la loc răcoros. Am numărat zilele până au trecut 4 săptămâni și am deschis borcanul.

Vă invit să încercați și să îmi spuneți părerile voastre!

Cu drag și bucurie!

Cristian Pășcuță 

Lifestyle Coach

http://bigknutritionandfitness.blogspot.ro/

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!