Crede-ma: si tu poti!

Nu există “NU POT”!
Există doar prea puțină voință. Eu sunt cel mai bun exemplu! Pentru că pentru mine, garantez. Mă cunosc mai bine decât pe oricine altcineva. Eu sunt cazul pe care l-am studiat cel mai mult.
Eu, omul care 40 de ani a mâncat haotic: cele mai nepotrivite combinații, la cele mai ciudate ore, omul care 20 de ani a avut drept mic dejun cafeaua și țigara, omul care ani întregi nu a făcut mișcare absolut deloc (!), eu, femeia care nu s-a iubit niciodată și care a folosit hainele doar ca să-i acopere kilogramele, eu vă spun că se poate!
Dacă am putut eu, poate oricine!
Eu nu sunt vreun super om. Sunt o femeie absolut normală, dar absolut normală, care, într-o zi, a înțeles că viața e cel mai bun lucru pe care l-a primit, pe lumea asta. Și că, atunci când a primit viață, a primit un corp în care a fost așezată viața asta. Corpul acela este templul meu personal, singurul care îmi aparține cu adevărat. Și știu că merită să fac orice efort! Orice efort! Nu există “nu se poate”! Dacă eu am putut, poate oricine.

A, da, nu e ușor! N-am spus asta. Trebuie să-ți schimbi toate obiceiurile… cu care ai trăit ani sau poate zeci de ani, trebuie să renunți la toate lucrurile care credeai că te fac fericit, trebuie să dai un restart minții, priorităților, poftelor, picioarelor, somnului, frigiderului, aragazului… Practic, tuturor lucrurilor care îți făceau viața mai mult sau mai puțin bună.
Nu există “NU POT”! E cel mai simplu mod de a face curat. Exact așa cum așezi hainele în dulap și faci ordine în frigider sau în trusa de scule, faci ordine și în felul în care îți tratezi corpul. Începe cu începutul! Fă-i un program! E, și el, om. Nu poate trăi în haos!
Eu am ales “Fix-ul”. Dacă ți-e mai ușor să faci asta împreună cu mine și alți aproape 400.000 de oameni, alege-l și tu! Sau stabilește-ți propriile reguli, formule, obiceiuri… Fă ce vrei, dar fă ceva! Și dacă nu-ți iese din prima, ia-o de la capăt. Dar nu te (mai) ascunde în spatele lui “NU POT”!
Crede-mă: POȚI!

Corpul meu imi spune ce este bine pentru mine

Pentru cei care nu știu, după o toxiinfecție alimentară și o criză de bilă, am intrat într-un regim în care, la început, am mâncat doar legume fierte și iaurt. Apoi am trecut la salată, pâine, fructe și, de două zile, am introdus oul. Mă simt excelent și încerc să identific alimentele care îmi dau energie și să le descopăr pe cele care mă “omoară”. Orice stare de oboseală/apatie/somnolență/rău ar trebui pusă, în primul rând, pe seama a ceea ce mâncăm.
Când te deranjează ceva întreabă-te, în primul rând, ce ai mâncat și cum se desfășoară circuitul mâncărurilor în corpul tău. E prima sursă a problemelor! Sunt alimente care unora le fac bine și altora le fac rău. Sunt combinații care pe unii oameni îi îngrașă și pe alții îi slăbesc. Așa cum există produse care unor oameni le dau energie și pe alții îi pun la pământ. Sunt obiceiuri alimentare care se potrivesc unora și nu se potrivesc altora.
Nu mai copiați pe nimeni! Fiecare organism e diferit. Ascultați-vă corpul, așa cum ar trebui să vă ascultați și inima! Corpul dă semnale. Îți spune, după primele înghițituri, dacă îi face bine ce bagi în gură sau dimpotrivă.
Nu mâncați numai pentru că vă pune cineva în farfurie sau pentru că ați pregătit, nu știu cât timp, o anumită rețetă. Mai bine aruncați-o în coș, decât să aruncați, mai târziu, banii pe medicamente. În primul caz, pierdeți doar timp și bani. În al doilea, pierdeți mult mai mult.
Eu sunt într-un proces în care încerc să mănânc fiecare produs cu mintea limpede, cu simțurile activate. Încerc să nu mănânc mecanic, să duc îmbucătura la gură fără să simt nimic… Primul lucru pe care îl simți e dacă îți place sau nu. Al doilea, că te-ai săturat. Dacă nu te-ai oprit la timp, la primul, încearcă să te oprești la al doilea.
Abia după ce ai învățat să-ți asculți aceste două simțuri, poți trece la al treilea: să simți ce îți face bine și ce nu.
Dacă nu-ți face bine mălaiul, nu mai mânca. Dacă simți că înghețata te balonează, elimin-o din meniu. Dacă nu-ți sunt bune condimentele, nu le mai ține pe masă…
Ia măsuri, păstrează în farfurie doar alimentele care îți fac bine!
Nu există nicio regulă care să te oblige să mănânci sau să nu mănânci ceva. Doar tu faci regulile! Și tu trebuie să le respecți. Sau vrei?

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.