Despre Micul Dejun Fixist, Cafeaua de dimineață și Ziua Apocaliptică

Este cu adevărat important micul dejun? ABSOLUT!!! Este vital chiar… Imaginați-vă că dimineața corpușorul nostru este complet și absolut hămesit, după o noapte de post negru, cu refacere hormonală și celulară, iar necesitatea nutrienților este imperativă. Dar ce păpăm la micul dejun – asta depinde și de tipul de zi care ne așteaptă în față!!!

Varianta Mic dejun pentru o zi normală

(o combinație la alegere dintre următoarele  elemente):

Ouă (maxim două) + castravete + șuncă de pui sau praga + pastramă + bacon + alte legume preferate, în funcție de situație/semipreparate + Tofu + soia. Pot fi amplasate în sistem tartinabil sau wrap (tortilla)

Atenție la:

  1. Carbohidrații sunt o problemă – deci ideal este să începem reducerea lor succesivă, mai ales că ținta noastră primară este reducerea țesutului adipos. Pâine cât mai puțină – și dacă este – musai să fie integrală sau de secară.
  2. Acest tip de mic dejun NU poate fi asociat cu fructe (pentru a nu afecta nivelul de pepsină din stomacel – enzimă ce se ocupă cu disocierea proteinelor).
  3. Acest mic dejun este asociat cu o zi echilibrată între activitate fizică și intelectuală… ideal pentru fiecare zi obișnuită.
  4. Când selectați mezelurile, mergeți pe surse sigure, cu textura cât mai apropiată de cea a cărnii, fără paste cărnoase ne-indentificabile – crenwurști, parizer, salam. – Conțin foarte multe chimicale, multe grăsimi trans și proteine slab calitative din surse gheroase, copitoase și gâtoase.

 

Varianta Mic dejun pentru o zi mai puțin normală

Ovăz sau orz cu lapte normal sau de susan, migdale, soia etc. – se adaugă scorțișoară, vanilie, esență de migdale/1 linguriță de miere de albine. Un avocado, kiwi sau o banană opțional (pentru un nivel energetic ridicat – te ajută o fructă de dimineața – sau la gustarea de 10).

Atenție la:

  1. Scorțișoară – locul 3 la antioxidanți. Neutralizează super eficient radicalii liberi.
  2. Dacă scopul este reducerea progresivă de țesut adipos – folosiți în loc de miere de albine – Green Sugar.
  3. Când achiziționați cerealele – atenție la conținutul expres de zaharuri – mai multe detalii găsiți în acest articol: http://www.nutrigo.ro/capcanele-din-etichete/
  4. A se folosi fie dacă ziua precedentă a fost una epuizantă fizic – pentru a înlocui rezervele de glicogen intra-muscular și din țesutul hepatic (adică să încărcați bateriile înainte de a începe drumul), fie dacă urmează o zi încărcată cu efort de natură fizică.
  5. Ajută și în zilele cu probleme de tranzit intenstinal – prin conținutul bogat de fibre.

 Asociem sau nu micul dejun cu cafeaua de dimineațăBineînțeles! Mai multe detalii despre cafea, beneficii și conținut nutrițional găsiți aici: http://www.nutrigo.ro/cafeaua/

 

Varianta Mic dejun pentru o zi COMPLET ANORMALĂ –

Ce mă fac dacă urmează o zi apocaliptică și nu sunt băutor de cafea (sau sunt, dar este insuficientă) – NOOO PROBLEMO – Nutria Nutriționistă Fixistă are o soluție și pentru tine! Ultra Super Mega Shake-ul HOT BLOOD – Sânge Fierbinte! – Citește articolul aici: http://www.nutrigo.ro/hot-blood/  a se folosi și ca variantă pentru gustarea de 10.00.

 

Nutrigo
Cabinet de nutriție, dietetică patologică și remodelare corporală estetică prin alimentație sănătoasă
Email: nutrigo@nutrigo.ro
Facebook: Nutrigo
Telefon Nutriționist și Dietetician
Ionut Ignat– 0787 801 939

www.nutrigo.ro
Pentru mai multe informații și articole despre nutriție, dietetică și alimentație sănătoasă vă invit să oferiți un like/îmi place/urmărește pe pagina oficială de Facebook a Cabinetului =>
Nutrigo <=
Mai multe retete pe
www.nutrigo.ro/retete
Mai multe articole de nutriție pe
www.nutrigo.ro/articole

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!