Dietă versus stil de viaţă

Stil de viaţă
Ca nutriţionist şi dietetician, vreau să vă anunţ că la mine întrebarea “a fi sau a nu fi” se traduce prin “dietă sau stil de viaţă”. Fiecare, însă, face propriile alegeri:
 Dieta este rapidă, scurtă şi la obiect cu kilogramele – dar odată abandonată, vine să ne bântuie fantoma dietei moarte.
 Stilul de viaţă, ca şi viaţa, este dificil de implementat, un proces lung şi anevoios – însă dăinuie peste ani şi efectele lui sunt zilnice.
Ştiu! Dieta este tentantă! Scurt şi la obiect – rezolvă problema. Stilul de viaţă alimentar este ca relaţia de căsnicie – dificilă, anevoioasă pe alocuri, cu certuri, cu decizii de cuplu… dar îţi oferă ceva absolut magic în viaţă: senzaţia de stabilitate şi de suport permanent, oricât de grele ar fi vremurile, şi copiii – care sunt roadele “muncii” tale şi ale efortului relaţional.
Cred că, la finalul zilei, depinde de noi dacă alegem să trăim cu o suită de diete şi dezamăgirea de la finalul fiecăreia sau preferăm un stil mai clasic, şi deşi urcăm un deal … ştim că rămânem acolo.

Dieta
1. Funcţionează rapid, aproape oricare ar fi ea, iar efectul ei dispare la fel de rapid.
2. Kilogramele se duc repede şi se întorc la fel de repede, de obicei cu prieteni.
3. Îţi dă peste cap metabolismul atât de rău încât nutriţionistului tău îi vor trebui luni bune să te poată ajuta din nou.
4. Crează carenţe vitaminice, mineralice şi proteice, dezechilibre hormonale şi enzimatice.
5. Duce la depresii, stări anxioase, afectarea imaginii de sine, scăderea libidoului şi a stimei de sine.

Stilul de viaţă: Fix la Fix
1. Se implementează dificil şi în timp – dar funcţionează pentru restul vieţii tale.
2. Kilogramele scad greu – dar sunt definitiv pierdute, fără urmări metabolice şi estetice (vergeturi, pliuri şi cute de piele, schimbarea pigmentaţiei, căderea părului etc).
3. Îţi creşte rata metabolică ideal – exact acolo unde ai nevoie în mediul socio-economico-familial – nici mai mult, nici mai puţin! Şi vei putea mânca TOT ce îţi place, ponderat şi echilibrat.
4. Duce la completarea organismului cu micro şi macro elemente nutritive, o sinergie totală între necesarul tău de nutrienţi, cheltuiala energetică şi echilibru metabolic (este mai sănătos şi organismul tău devine şi se păstrează din ce în ce mai sănătos, cu un tonus excelent).
5. Duce la o stare psihică excelentă, un tonus zilnic foarte bun, creşterea stimei de sine, a libidoului sexual şi a imaginii personale – completată cu o atitudine super pozitivă permanentă.
Alege tu, stimate cititorule: A fi sau a nu Fi – Dietă Versus Stil de viaţă.

Stay frosty people
Fii vigilent, dragă cititorule, şi stai la Fix

Articol de Ionuţ Ignat
Nutria Nutriţionista de la NutriGo
www.facebook.com/nutrigo.ro
www.nutrigo.ro

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!