Friptură de miel la tavă, cu usturoi, vin alb și leuștean

Bună ziua!

Pentru cei care cred că sunt vegetariană sau că sunt la dietă, ei bine, nu sunt… Dimpotrivă, sunt o gurmandă cu acte, pentru care bucătaria este “locul preferat de joacă”. Nu beau doar „apă plată cu lămâie” și nu cred în diete! Cred, însă, cu tărie, într-un stil de viață sănătos, în mâncatul ordonat (din trei în trei ore, dacă se poate, de cinci ori pe zi!), din toate cate putin, “diversificat “, cum ar spune cineva drag mie! Nu mănânc doar din Paști în Crăciun carne pentru că, în rest, trăiesc doar cu frunze… Nu sunt genul și nici nu recomand!

A mânca trebuie să fie o plăcere, a mânca ce-ți place e o bucurie pe care ți-o oferi ție și celor dragi ție, atunci când pregătești “ceva bun”… Hai, Anetta, gata cu poveștile, că se răcește friptura de miel! Exact așa: friptură de miel la tavă, cu usturoi, vin alb și leuștean, lângă puțin pire de mazăre, cu unt și mentă. Nimic complicat, vă trebuie doar răbdare (vreo două ore, până se face friptura), timp în care puneți face tot ce doriți în condițiile în care nu vă îmbată aroma ce răzbate din bucătarie! Eu rezist!

Pentru friptură, alegeți bucăți mari de carne cu tot cu os (poate fi și cotlet de porc cu os!) pentru că făcută la cuptor, carnea cu os este mult mai gustoasă. Presărați usturoi zdrobit, sare și piper după gust și mult vin alb, sec. Dați totul la cuptor la 180 C, pentru trei ore, acoperiți, în primă fază tava, iar la final, cu jumătate de oră înainte, descoperiți și presărați frunze de leuștean (sau, după caz, pentru friptura de porc – rozmarin sau salvie). Profitați de ultima jumătate de oră cât mai stă friptura în cuptor și faceți pireul de mazăre (sau de cartofi dulci). Mazărea fiartă în apă cu sare se strecoară, se dă la blender cu unt, sare și piper și se parfumează cu mentă proaspătă.

Gata… cam atât pentru astăzi! Și acum, că mă uit mai bine la fotografii, văd și eu că “da, e ceva carne pe oasele astea”! Poftă bună!

Seară liniștită să aveți, rămâneți sănătoși și frumoși!

Recipe, food style and photo by @coman.anetta

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!