Primii pasi ai Fixului

Lucrul pe care îl înveți atunci când începi să ții fixul este să mănânci organizat. Primul lucru pe care îl înveți atunci când mănânci la oră fixă este să nu mai ciugulești! Să nu pui mâna și să bagi în stomac orice colț de pâine pe care îl găsești pe masă, orice rest din farfuria copilului sau a altcuiva din familie, orice pateu pe care îl zărești într-o vitrină!

Pasul numărul unu: nu mai ciuguli!

Pasul numărul doi: pregătește-ți mâncarea, gândește-te ce vrei să mănânci și încearcă să-ți asculți corpul!

Dacă el vrea la 7 dimineața fructe, dă-i fructe! Dacă el vrea la 7 dimineața apă cu lămâie, bea apă cu lămâie! Dacă vrea două ochiuri cu cârnați, ceai cu paine și unt, sarmale sau șnițel, dă-i-le pe toate! Dacă la 10 îți cere o cafea, dă-i o cafea! Dacă îți cere luna de pe cer, o pui într-o farfurie!

La ora 13, gândește-te ce ar vrea corpul tău, după această dimineață în care i-ai făcut toate poftele… poate vrea o ciorbă, poate vrea o gumă de mestecat. Dă-i ce îți cere!

La ora 16, îți întrebi, din nou, corpul/stomacul/creierul ce poftește în această minunată pauză de masă. Poate vrea un biscuit, sau mai degrabă niște cartofi prăjiți cu ciocolată, sau poate vrea să mănânce o jumătate de pepene! Sau poate vrea o pizza, o salată! Dă-i tot ce îți cere! Seara, la ora 19, din nou, corpul tău poate să spună ce vrea și tu să îi dai ce vrea: ardei umpluți, musaca, plăcinte, iaurt, pâine cu unt, legume, salată sau iarba verde de acasă. Dă-i ce vrea să mănânce! Apoi, așază-te la masa din bucătărie. Într-o pauză de cinci minute, când casa e liniștită, scrie într-un carnețel sau în telefon ce ai mâncat la fiecare oră.

Întreabă-ți corpul dacă vrea să se miște puțin, să meargă vreo 5-10000 (mii, da!) de pași, să urce scările până la etajul patru, să facă zece genuflexiuni și “abdomene“. Dacă vrea, fă-le! Dacă nu vrea, lasă-l în pace!

Fă asta timp de o săptămână și, în fiecare seară, scrie ce ai mâncat! La sfârșitul săptămânii, analizează și încearcă să afli care ar fi cea mai potrivită formulă pentru tine. Vezi ce ți-a cerut corpul dimineața la 7, ce ți-a cerut la 10, ce-a zis că vrea la 13, de ce i-a fost poftă la 16 și cu ce și-a dorit să încheie seara, la ora 19. Tratează-ți corpul ca pe prietenul tău! Încearcă să-l identifici, să-l vezi, să-l cunoști! Uită-te la el în oglindă, împrietenește-te cu corpul tău!

Este singurul care ne aparține! Nu ni-l poate lua nicio bancă, niciun partaj, niciun copil, niciun pariu, niciun părinte. Este singura noastră proprietate, pe care am primit-o de la Dumnezeu! Ar trebui să avem grijă de ea, mai mult decât avem de casă, de mașină, de haine, de orice altceva poate părea mai important!

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.