Teiței cu mac

Bună seara!
“Amintiri din copilărie”… da, desertul preferat din copilăriei, teiței cu mac sau nucă sau ce vă aduceți voi aminte, de pe vremea bunicii! Chiar asa, care era desertul vostru preferat în copilărie? Eu îmi aduc aminte cu drag de tot ce era “dulce” dar, mai cu seamă, era făcut de bunica de prin partea Ardealului, zona aceea cu influențe austro-ungare, unde și mâncarea tradițională a căpătat ușoare note de gust și aromă de la maghiarii și nemții de prin părțile locului… Așa-i și cu teițeii cu mac sau “spatzle”, cum li se spune și astăzi prin Banat. Teițeii sunt simpli, din aluat cu ou, făină și sare (pătura de teiței, pentru cine știe și cunoaște!).

Dacă aveți vreme și pricepere, să-i faceți cum îi făcea mama sau bunica. Taiați-I, însă, mai lați, nu ca cei pentru supă. Dacă vă grăbiți și foamea sau pofta-i mare, alegeți o pungă de “spatzle ” proaspete de la Supermarket. Se fierb în 3 minute în apă cu sare și gata! Măcinați macul prin mașina de măcinat, împreună cu zahărul. La 5 linguri de mac, cca. 2 linguri de zahăr. Eu am folosit 2 linguri de #greensugar (pudra de stevia cu 0 % calorii). Într-o tigaie cu margini înalte, topiți o lingură de unt, adăugați teițeii strecurati, amestecați cu macul și zahărul, dar nu lăsați pe foc, să nu se gătească, ci doar atât cât să se topească untul, care este liantul dintre mac și paste.

Pentru că sunt de sezon și dau o notă de prospețime, niște smochine proaspete și câteva frunze de mentă verde asigură succesul desertului, care astăzi servește pe post de cină! Gata… “a fost o dată ca niciodată” o fetiță care a avut o copilărie fericită… Hai, să aveți poftă… basmele sunt pentru ora de culcare!
Seară liniștită să aveți, rămâneți sănătoși și frumoși!

Recipe, food style and photo by @coman.anetta

1 Comment

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!