Yo-Yo-Fix

Ați auzit vreodată de acest mic monstru hâd și urât, dar cu un nume simpatic?

Acest terifiant și cumplit efect atât de temut printre cei ce țin diete cucuiete?

Eu, personal, în TOATĂ cazuistica de cabinet, vreau oficial să vă anunț că-l URĂSC!!! Etimologia efectului yo-yo pleacă de la jucăria cu același nume … o prostioară mică, de lemn, care este lăsată inițial în voia lui Newton și care, ca o absolută nesimțită, se întoarce de unde a plecat!

De aici și efectul yo-yo: practic este pedeapsa că ne-am apucat de ceva, am făcut o treabă faină …. și după am renunțat ca niște delăsători ce suntem. Yo-Yo este karma unei diete care vine și te mușcă de fund, dacă renunți!

Dar vina, bat-o vina, este a jucăriei? Sau a efectului? Saaaaau…. iarăși, a noastră?

Începi o dietă, în forță, plin de voință și cu rucsacul plin de motivație! Te uiți în oglindă în fiecare dimineață! Îți dai două palme! (nu-i musai!) … GATA! Până aici! De acum … zi cu zi, kilogram cu kilogram, nu voi mai renunța!

Și încep să curgă kilogramele de pe tine…. că de’! După secole de shaorme și pizze, cartofi de toate națiile, pâine cât cuprinde …. și, să nu uităm…. Baclavaleee Râd în soare argintii/ baclavaleee în zori de zi … te apuci ca omu’paleo să papi și tu niscvai salate, oleacă de grătar ne-înnecat în ulei și două păstăi cu somon.

Săracul nostru organism, o mașină ideal adaptată pentru un singur lucru: supraviețuire – acum abia o face! Și dacă tot scriem prezentele cuvinte în tonuri muzicale, să continuăm: URLĂĂĂ FOAMEEA ‘N NOI…. SHALALALA! ȘI CU EA URLĂM ȘI NOI! SHALALALALA!!!

Dar kilogramele se topesc văzând cu ochii, pentru că sărăcul metabolism flămând – arde cu disperare prin țesutul adipos și muscular deopotrivă să …. facă singurul lucru pentru care este impletit genetic: să supravietuiască!

Ehehehe Dragii Nutriei! Dar iarna din viața noastră se termină și ea odată! Și fie că l-am cunoscut pe acela pe care-l așteptam în viață, fie că am încăput în fusta roșie, fie că pur și simplu nu mai este nici o prietenă care să crape de invidie (sau au crapat suficient) – te apuci de treabă serioasă iar! Ca doar de’ la câtă foame ai facut, Doamne Fere’ să nu te apuci de recuperat.

Și ghici cine bate’n poartă? KARMA! Fantoma dietei tale moarte, revine să te bântuie târâind zgomotos în spate lanțuri de trigliceride, acoperită cu un cearșaf nou de adipocite și pune ghiara ei întunecată pe metabolismul taă. Și SPOOOF! Kilelele hop top înapoi…. poate chiar cu niște prieteni adunați de pe drum! 🙂

Și o iei de la capăt! Crezi? Nope… pentru că, vezi tu, dragă cititorule – deja ți-ai făcut praf metabolismul, praf sinteza proteică, praf răspunsul insulinic, praf răspunsul leptinic… și amu’ în noua ta dieta… stai și te întrebi? Baaaah! Daaaa’ parca mergea mai bine data trecută? Cu siguranță…

Răspunsul ? În Articolul – STIL DE VIAȚĂ!

 

Stay frosty people

Fii vigilent, dragă cititorule, și stai la Fix

Articol de Ionuț Ignat

Nutria Nutritionista de la NutriGo

www.facebook.com/nutrigo.ro

www.nutrigo.ro

5 Comments
  1. Pfff…fir-ar ea de Karma- Yo-Yo… că noi ne stim bine după niste ani de tot felul de diete Si pilule- minune 😕!Daaar am întâlnit grupul acesta minunat Fix la fix si de Fix o lună am început un nou stil de viață! Cu oarece abateri 😞 dar “in fiecare zi e un nou inceput “😊 Tot înainte cu voința ca se poate! Multumesc frumos pentru TOT!

  2. Cred că de câte ori mă lasă voințară ar trebui să recitesc acest articol și să revin la realitate. Să-mi aduc aminte de unde am plecat, că nu a fost ușor și că poate data viitoare va fi și mai greu! Mulțumesc pentru acest articol!

  3. Voința am , ma lupt din greu , dar din pacate am metabolismul lent, nu mai am nici tiroida, fac tratament hormonal, f greu doar din dieta …. Am si diabet 2…. Sunt dezavantajată la greu!

  4. Ferească Sfântul sa ma las de #fix…😯
    După ce am ajuns la ce mi-am dorit, spaima de “adipocite” e prea mare…
    Uneori ,imi voi permite doar un pic😉sa trisez,dar imediat ma voi reîntoarce la cumpărare, ca e cea mai tare😀…
    Multumim ca esti mereu aproape si ne tii atenti cu articole pline de umor și intelepciune🤗🤗🤗.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

 

Suntem aici, pentru tine!
Alătură-te comunității Fix la Fix, pe pagina de Facebook. Aici vei găsi inspirația și motivația de care ai nevoie, exemple în care imposibilul care a devenit posibil, prieteni care se susțin reciproc și necondiționat!

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-le specialiștilor noștri! Scrie-ne pe adresa de mail fix@fixlafix.com

Intră în comunitatea noastră și vei primi toate noutățile la Fix!